Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ




Την μνήμη των αγίων Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν μετά την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας την Κυριακή 10 Ιουλίου ,με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του αγίου Νεομάρτυρα και Ιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού στην Ν.Φιλαδέλφεια.



Της Θείας Λειτουργίας προέστει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Επιφάνιο, Ιερείς της Μητροπόλεως και τους Πατέρες του Ναού.






Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας,την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερη ευλάβεια πλήθος πιστών και ιδιαίτερα νέων, εκτέθηκαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα αγίων Νεομαρτύρων που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, ενώ ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στις θυσίες και τις προσφορές προς το Έθνος και την Εκκλησία των αγίων Νεομαρτύρων.
Ακολούθησε παρουσίαση της νέας εικόνας του αγίου Κοσμά του Αιτωλού που φιλοτέχνησε ο εκ των εφημερίων του Ναού, αγιογράφος π.Τιμόθεος Παναγιωτακόπουλος και εκκλησιαστική δοχή στην αίθουσα του Ι.Ναού.  

















Powered By | blogger widgets